Модният свят изрази почитта си към паметта на прочутия френски

...
Модният свят изрази почитта си към паметта на прочутия френски
Коментари Харесай

Френският моделиер Юбер дьо Живанши почина на 91 години


Модният свят изрази почитта си към паметта на фамозния френски фешън дизайнер Юбер дьо Живанши, който „ постоянно е уважавал женското тяло “, както акцентира Валентино. „ Живанши е синоним на думата грациозност - колкото поради емблематичните рокли, които създаваше, толкоз и поради неговото държание и външен тип “, сподели Инес дьо ла Фресанж. „ Неговото име ще остане обвързвано с неговата другарка вечно Одри Хепбълн, която бе олицетворение на елегантността “, добави тя.
 Неговото име ще остане обвързвано с Одри Хепбълн, която бе олицетворение на елегантността Неговото име ще остане обвързвано с Одри Хепбълн, която бе олицетворение на елегантността / БГНЕС
„ Франция загуби един занаятчия. Майстор на елегантността, на творчеството, на въображението. Майстор на нейната просвета и дипломат на духа на независимост и смелост “. „ Именно с такива актьори Франция свети в света “, сподели президентът на страната Еманюел Макрон, представен от Агенция Франс Прес. Друг френски фешън корифей - Жан-Шарл дьо Кастелбажак акцентира, че при Живанши няма специфични резултати, а единствено неизменност на стила и архитектурна структура, чувство за тактичност и въздържаност.
 Моделите на Живанши са основани с лекост и просветеност. Моделите на Живанши са основани с лекост и просветеност. / БГНЕС
Според Джорджо Армани Живанши е бил знак на изящната парижка наслада от живота, който основава грациозност с лекост и просветеност.

Клеър Уейт Келър – артистичен шеф на стилната къща „ Живанши “, сподели за него, че е бил освен една от най-влиятелните модерни персони в света на модат, чието завещание въздейства на това, по какъв начин се обличаме през днешния ден, само че той е бил и един от най-изисканите и чаровни мъже. Той бе определение за същински благородник “, сподели тя.

Бернар Арно, който управлява LVMH акцентира, че Живанши е обединявал две доста скъпи качества – да бъде модернист и в същото време неподвластен на времето.
 Неговият жанр сплотява нововъведение и класика. Неговият жанр сплотява нововъведение и класика. / БГНЕС
Аристократичният френски фешън дизайнер Юбер дьо Живанши, прочут с „ дребната черна рокля ”, която всяка жена би трябвало да има в дрешника си, обличал американската актриса Одри Хепбърн и някогашната първа дама на Съединени американски щати и фешън икона Джаки Кенеди, умря на 91 години.

Живанши задава модела на дамския изискан от 50-те и 60-те години, а сдържаният му жанр се вижда и през днешния ден в метода, по който се обличат английската кралица Елизабет Втора и по-възрастни представителки на висшето общество. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР