Модерният и иновативен Тампере се счита за най-предпочитаният град за

...
Модерният и иновативен Тампере се счита за най-предпочитаният град за
Коментари Харесай

Финландия привлича ИТ таланти и стартъпи от България


Модерният и новаторски Тампере се смята за най-предпочитаният град за живеене във Финландия (снимка: International House Tampere)

Финландия, която се смята от Организация на обединените нации за най-щастливата страна за живеене в света, организира акция, която цели да притегли ИТ фрагменти и софтуерни стартъпи в страната, в това число от България.

Като част от самодейността, град Тампере – прочут като индустриалния център на Финландия, кани български експерти и притежатели на софтуерни стартъпи, дружно със фамилиите си, да посетят и да усетят атмосферата на града.

Желаещите да аплайват за могат да го създадат до 28 април 2024 година на уеб страницата на акцията Experience Tampere. Одобрените претенденти ще завоюват петдневна аудиенция в Тампере от 10 до 14 юни 2024 година

Тампере – дом на процъфтяващи софтуерни компании

Разположен в сърцето на Финландия, Тампере е дом на процъфтяващи софтуерни компании като Colossal Order, Troll, Huawei, Joinplay и Treon. Тези компании оферират атрактивни отворени позиции за български експерти, които ще им обезпечат висок стандарт на живот, жилища на налични цени, бягство от хаоса на огромния град и опция за престояване в най-щастливата страна в света.

„ Това ще бъде неповторимо прекарване и опция за определените претенденти от акцията да влязат в контакт с фирмите, да опознаят града със фамилиите си, да се потопят в атмосферата му и да усетят всекидневието му. Търсим опитни и смели софтуерни експерти, които са подготвени да създадат идната стъпка в кариерата си ”, описа Марина Халикайнен, основен изпълнителен шеф на Colossal Order.

„ Искаме да създадем град Тампере и неговата процъфтяваща софтуерна промишленост първи избор на ИТ експертите и притежателите на стартъпи в България. Тампере е съвършената композиция от модерни технологии и оживена атмосфера, в допълнение с релаксираща природа, зашеметяващи гледки към езерото и внушителни гори ”, разясни Нупу Суванто, управител „ Услуги ” в „ International House Tampere ” в града.

Най-предпочитаният град за живеене във Финландия

Модерният и новаторски Тампере, който съчетава динамичността на градския живот със спокойствието на природата, се смята за най-предпочитаният град за живеене във Финландия. Разположен в сърцето на страната, Тампере е дом на процъфтяващи софтуерни компании и стартъпи, които създават нововъведения в разнообразни сфери: от гейминг, през машинно образование до мобилни технологии.

Градът и софтуерната му промишленост не престават да се развиват, което усилва потребността от квалифицирани софтуерни гении, като България с нейните висококвалифицирани експерти е от необикновен интерес.

Тампере има какво да предложи на търсещите нови кариерни благоприятни условия. Градът разполага с интернационален център за обслужване на чужденци „ International House Tampere ”, който подкрепя и улеснява процеса на пренасяне, работа, образование и консолидиране с локалните работодатели. Дейността му е фокусирана върху оказването на помощ на фрагментите и техните фамилии, които имат предпочитание да се реалокират в Тампере и да стартират нов живот във Финландия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР