Многомилионни приходи, пазарно присъствие у нас и в чужбина и

...
Многомилионни приходи, пазарно присъствие у нас и в чужбина и
Коментари Харесай

Секторът, в който 40% от големите фирми у нас са от Търговище

Многомилионни доходи, пазарно наличие у нас и в чужбина и централизация на доста от огромните играчи в една област и към една група - това е обстановката в бранша на произвеждане на стъкло и произведения от стъкло у нас съгласно данните на БСК.

Четири от десетте най-крупни компании както по брой чиновници, по този начин и като доход, са в Търговище.

" Тракия Глас България " откри нова инвестиция за €42 милиона

В завода в Търговище работят над 1 200 души

Най-много са работещите в завода за домакинско стъкло на " Пашабахче България " - 1640. На трето място в класацията е предприятието за автомобилни стъкла " Шишеджам Аутомотив България " - 692 индивида. На четвърто място е " Тракия глас България ", в чиито производства за плоско и обработено стъкло са заети 579 души.

И трите компании от Търговище са част от групата на турската " Шишеджам ", като по-голямата част от продукцията им е за експорт.

Над 100 милиона лв. инвестиция в стъкларския цех " Рубин " в Плевен

Ще бъдат разкрити и 150 нови работни места

Освен тях от града е и " Гласко ", която е профилирана в обработката на стъкло, направата на стъклопакети, душ кабини и други. Тя има 85 чиновници.

Най-голяма по доходи и втора по личен състав у нас, обаче, е записаната в София " БиЕй Глас България ". Тя създава бутилки и буркани, като има близо 3 милиарда лв. оборот за 2022 година и 739 чиновници в два завода - в столицата и в Пловдив.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР