Многолик певец и автор на песни, накарал света да припява

...
Многолик певец и автор на песни, накарал света да припява
Коментари Харесай

Как Фарел от музикален продуцент се превърна в модна икона и креативен директор на Louis Vuitton?

Многолик артист и създател на песни, предиздвикал света да припява и да танцува на парчето му " Happy ", рапър, музикален продуцент, фешън дизайнер, бизнесмен, човеколюбец, а неотдавна и артистичен шеф на мъжките сбирки в " Луи Вюитон " - това е Фарел Уилямс, индивидът, който се усеща толкоз добре в основаването на международни шлагери, колкото и в подписването на впечатляващи контракти за съдействие с огромни фешън къщи.

Съвсем неотдавна Уилямс изненадващо беше разгласен от известната фешън къща за правоприемник на починалия дизайнер Върджил Абло, който създаваше сбирките мъжка мода на " Луи Вюитон " от 2018 година Абло умря от рак през ноември 2021 година на 41-годишна възраст.  

Вездесъщото, насочено към потребителите наличие на Абло в поп културата беше всеобхватно и динамично. Някои го назоваха " Джеф Кунс на стилния свят ". Други го приветстваха като Карл Лагерфелд на неговото потомство. Върджил Абло беше първият негър шеф на мъжкото облекло в " Луи Вюитон ", една от най-прочутите френски фешън къщи. След гибелта на му марката продължи да провежда обилни мъжки ревюта, само че без креативен шеф.

Назначението на Фарел Уилямс влезе в действие неотложно. Първата му сбирка за марката ще бъде показана на Седмицата на мъжката мода в Париж през юни. Последното дефиле на " Луи Вюитон " през януари беше белязано от представянето на поп звездата Росалия, която на процедура открадна шоуто от сбирката.

" Луи Вюитон " има удоволствието да разгласи Фарел Уилямс за креативен шеф на мъжкото облекло ", гласеше изказването, направено от стилната къща.

" Фарел Уилямс е визионер, чиито креативен вселени се простират от музиката до изкуствата и модата. През последните 20 години той се утвърди като универсална културна икона. Неговата дарба да прекрачва границите сред другите светове, които изследва, естествено се вписва в културното измерение на " Луи Вюитон ", укрепвайки полезностите на марката - иновация, пионерски дух и предприемачество ", се посочваше още в изказването.

" Неговата креативна визия оттатък модата безспорно ще поведе " Луи Вюитон " към нова и вълнуваща ера ", сподели на собствен ред Пиетро Бекари, основният изпълнителен шеф на стилната къща. Бекари означи още, че е благополучен от завръщането на Фарел след съдействието му с " Луи Вюитон " през 2004 и 2008 година "

Името на 49-годишния Фарел Уилямс не се загатваше измежду евентуалните наследници на Върджил Абло, заради което новината за назначението му изненада стилните среди. То обаче е унисон с наследството на Абло, повсеместен актьор и модернист, който се трансформира в фешън икона поради умелото съчетаване на разкош и улично облекло - метод, споделян и от музиканта и продуцент.

Свикнал с първите редове на стилните ревюта, Уилямс има голям брой фешън съдействия - с " Монклер ", " Адидас " и " Луи Вюитон ". Работил е и с японския дизайнер Ниго, който неотдавна беше назначен за артистичен шеф на " Кензо ", също благосъстоятелност на групировката Ел Ем Ве Аш (LVMH).

Още преди да навърши 20 години, роденият на 5 април 1973 година Фарел Уилямс основава продуцентското дуо Нептюнс (Neptunes) дружно с колегата си Чад Хюго. Двамата са видяни от нюйоркския продуцент Теди Райли, който им оказва помощ да стартират работа.

Като опитни музиканти двамата млади продуценти разграничават жанровете и смесват въздействия без предубеждения. " Това е темп енд блус, пресечен с техно, ню уейв и хип-хоп ", споделя Райли пред " Ню Йорк таймс ". В началото на хилядолетието те се трансформират в най-търсените продуценти в промишлеността и работят с реализатори от ранга на Нели, Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей-Зи, Гуен Стефани.

През 2001 година Фарел Уилямс стартира изявите си като певец  и издава първия си албум под името N.E.R.D. - група, основана още веднъж взаимно с Чад Хюго. Две години по-късно Уилямс издава дебютния си сингъл " Frontin' ", записан в съдействие с рапъра Джей-Зи.
       
През 2013 година Уилямс си сътрудничи с френската група " Дафт пънк " над световния шлагер " Get Lucky ", преди няколко месеца по-късно да издаде " Happy " - поп бомба, трансформирала се в класика, която накара целият свят да " избухне ".

По време на музикалната си кариера Фарел Уилямс е спечелил 13 награди " Грами " - най-престижните музикални оценки.

Любител на изкуството и колекционер, Уилямс се откроява на алените килими и с изтънченото си възприятие за мода. Той е един от първите, които нарушават разпоредбите за обличане на церемония вечери. Неговите къси панталони вид " бермуди ", носени със сако и обувки, и високата му шапка - създание на дизайнерката Вивиан Уестууд, провокират сензация.

През 2003 година Фарел Уилямс стартира своя лична марка за готово облекло Billionaire Boys Club, въодушевена от манията по стриптийза. " Имам същата философия за обличане, както когато върша музика ", споделя той в изявление, а точно " дух на универсализъм, отворен за всички трендове, без предубеждения ".

Фарел Уилямс има и две номинации за " Оскар " - за песента си " Happy " към анимацията " Аз, проклетникът 2 " и като съпродуцент на кино лентата " Скрити цифри ".

Носител е и на премията " Модна икона " на Съвета на стилните дизайнери в Съединени американски щати, с която са удостоявани звезди на шоубизнеса като Наоми Кембъл, Бионсе, Риана, Лейди Гага, Дженифър Лопес.

Уилямс се радва на известност и в обществените мрежи с над 14 милиона почитатели в Инстаграм.

Фарел Уилямс е прочут и със своите антидискриминационни планове като " Йелоу " (Yellow) - неправителствена организация, която се стреми да даде равни благоприятни условия на всички младежи посредством обучение.
       
През 2020 година той започва " Блек амбишън " (Black Ambition) - самодейност, осигуряваща мост към триумфа за бизнесмени в неравностойно състояние, които започват нови предприятия в региона на технологиите, опазването на здравето и потребителските услуги.

На идната година в рамките й Фарел Уилямс провежда менторска стратегия за чернокожи и латино бизнесмени взаимно с фешън къща " Шанел ". През същата година той е почетен с новоучредената  специфична премия за достижения " Химн " на премиите " Уеби " - така наречен интернет " Оскар " -и. Отличието е присъдено на Уилямс за активността му за реализиране на расово пълноправие в образованието и предприемачеството.

Хитът " Happy " на Фарел Уилямс е в Топ 10 на най-щастливите песни, съгласно изследване на здравни специалисти, 85 % от участниците в което споделят, че музиката е значима за физическото и психическото им здраве.

Изображение: Getty Images; Инфо: БТА/Елена Христова

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР