Много пъти съм казвал, че електронното управление не изисква огромни

...
Много пъти съм казвал, че електронното управление не изисква огромни
Коментари Харесай

Министър Божанов: “Информационно обслужване“ става системен оператор на е-услуги в администрацията

Много пъти съм казвал, че електронното ръководство не изисква големи бюджети, а умното им потребление, тъй че не сме създали основни промени в бюджета по отношение на предходната година, съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов пред Българска национална телевизия.

Все още не е изработен разбор на миналите разходи за електронното ръководство. Първо би трябвало да се дефинира методиката и да се сложи цел защо всъщост са нужни средства, акцентира той.

" Изхарчени са доста пари, свършено е прекомерно малко за тях ", счита министърът.

Обяви, че компанията " Информационно обслужване " ще стане систематичен оператор на електронни услуги, като ще включва подготовка на механически задачи, ръководство на планове, надзор, разработка, консолидиране и поддръжка на основни системи.

" Те ще бъдат записани в азбучник на услугите, който ще бъде остойностен и всяка администрация ще може да си поръчва по него какво и по кое време ѝ би трябвало ", изясни Божанов.

Проектозаконът на електронното ръководство, показан на парламентарна комиися през днешния ден, съдържа прехвърлянето на пълномощията от ръководителя на Държавната организация " Електронно ръководство " към министъра.

" Решението на Народното събрание за структурата на Министерския съвет действително го обличаме в пълномощия, тъй като все още министъра на електронното ръководство няма доста пълномощия по закон. Закриваме Държавна организация " Електронно ръководство " и тя се влива към минитреството ", изясни Божанов.

Проектът за електронна идентификация, която да влезе в мобилния телефон, е на финалната права на създаването си, сподели още министърът. Това предложение, дружно с други законопроекти като отпадането на синия ваучър скоро ще бъдат оповестени за публично разискване.

" Капацитетът за тези промени е процесен и нормативен, т.е. ние би трябвало да оправим процесите и да види къде жителите се сблъскват със престъпления ", сподели Божидар Божанов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР