Много интересен сблъсък ще видят зрителите още във втория кръг

...
Много интересен сблъсък ще видят зрителите още във втория кръг
Коментари Харесай

Серина срещу Винъс във втория кръг в Лексингтън, Стивънс отпадна

Много забавен конфликт ще видят феновете още във втория кръг на шампионата в Лексингтън, Кентъки. В него една против друга ще се изправят лидерката в схемата Серина Уилямс и сестра й Винъс.

При завръщането си на корта, 38-годишната някогашна №1 в света стартира нерешително против левичарката Бърнарда Пера, само че в хода на мача усъвършенства играта си и я в профил с 4:6, 6:4, 6:1 след повече от два часа игра.

Уилямс беше на пет точки от отпадането в края на втория сет, само че сподели класа и се избави, а по-късно в решителната трета част изцяло доминираше.

“Като цяло беше добре, тъй като от дълго време не бях играла формален мач. Повечето тенисистки участваха в демонстративни шампионати и мачове, само че аз единствено упражнявах, тъй че този дуел беше добър за мен “, съобщи носителката на 23 трофеи от Големия шлем.

По-голямата й сестра Винъс пък записа безапелационна победа над Виктория Азаренка от Беларус с 6:2, 6:3.

Американката проби в шестия гейм на първия сет и това се оказа задоволително тя да поведе в резултата. Във втората част Уилямс направи пробиви в първия и третия гейм и бързо дръпна с 4:0 преди да довърши съперничката.

До момента Серина и Винъс имат общо 28 мача между тях, като първата е с 18 победи, а втората с 10.

Междувременно първата сензация в шампионата стана факт, откакто шампионката на US Open за 2017 година Слоун Стивънс изненадващо загуби с 3:6, 3:6 от квалификантката Лейла Фернандес. Така 17-годишната канадка е на път да се трансформира в призрачен сън за Стивънс. Тя съумя да я победи и преди няколко месеца на 1/8-финалите в Монтерей (6:7, 6:3, 6:3), като това бе и последният мач на Слоун преди паузата в Тура поради пандемията от COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР