Много хора обичат торти с извара и чийзкейкове, но такива

...
Много хора обичат торти с извара и чийзкейкове, но такива
Коментари Харесай

Много малко калории: РЕЦЕПТА за торта с извара

Много хора обичат торти с извара и чийзкейкове, само че такива десерти са изключително известни, в случай че се подготвят без печене. Така че в последна сметка - по-малко лутане и няма потребност да загрявате фурната авансово.

Тази вкусна торта предлага известна кулинарна блогърка, която написа в обществените мрежи под псевдонима kristi_komaniuk.

Тортата с извара се отличава с неналичието на захар и бисквитки в рецептата. Има доста извара, ванилия и вкусна ядкова коричка.

Съставки:

За основата:

лешници - 50 г;
орехи - 50 г;
фурми - 70 г;
овесено брашно - 50 г (по-добре е да вземете овесена ядки за това);
какао - 5 година

За пълнежа:

мляко 200 г;
желатин 9 г;
мека извара 330 г;
мед 20 г;
ванилин;
кокосови стърготини 10 г (за украса).

Нека първо подготвим основата. Вземете овесени ядки, сложете в блендер дружно с фурмите и какаото на прахуляк и разбъркайте добре.

След това изсипете сместа във формата и набийте добре. По-добре е да вземете форма с диаметър 16 см, тя ще пасне идеално.

След това разтворете желатина в млякото, както е указано на опаковката. Понякога би трябвало да се накисне и по-късно леко да се затопли. Смесете останалите съставки за плънката, прибавете желатина и изсипете във форма. Поръсете с кокос. И охладете за няколко часа. Или през нощта, тогава тортата несъмнено ще се втвърди.

Да ви е сладко!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР