Много хора обичат да похапват тези здравословни семена. Колкото са

...
Много хора обичат да похапват тези здравословни семена. Колкото са
Коментари Харесай

Лененото семе е полезно за метаболизма, а само тези семена укрепват цялостното здраве

Много хора обичат да похапват тези здравословни семена. Колкото са вкусни, толкоз са и потребни.

Семената са известни като храна, която в малко количество има по-висока калорична и хранителна стойност. Ето за какво, обратно във времето те са били събирани и ценени като храни с изключителна хранителна стойност. В днешно време постоянно ги назоваваме суперхрани.

Тиквени семки

Тиквените семки са източник на минерали: като калий, цинк, магнезий, желязо, фосфор и манган. Те са отлична закуска за диабетици. Важно е да поддържаме нашата имунна система мощна. Те са изключително значими за мъжете, защото съдържат фитостероли, които са потребни за простатата. Съдържат протеини и са добър източник на ненаситени мастни киселини – омега-6 и по-малко омега-3. Богати са на фибри и намаляват „ неприятния “ LDL холестерол.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки крият доста потребни съставки. Само една шепа семки може да ви обезпечи доста хранителни субстанции и да усъвършенства здравето ви. Лечебните свойства на слънчогледовите семки се дължат на благосъстоянието им на витамини. Народната медицина отдава огромно значение на слънчогледовите семки при лекуване на ревматизъм, артрит, за подсилване на зрението и закъснение на стареенето.

Ленено семе

Лененото семе има най-хубав резултат в смляно положение, защото се усвоява по-бързо. То е дейно за възстановяване на здравето храносмилателния тракт и форсира метаболизма. Отлично средство е при запек, а ежедневната му консумация контролира изпражненията. Затова се употребява в диети за намаляване. Ленените семена имат удобен резултат и върху репродуктивния развой, като поддържат салдото на хормоните и контролират менструалния цикъл. Те са богати на витамини Е и В комплекс, минерали, калий, калций, магнезий, цинк и селен.

Похапвайте по-често тези здравословни семена!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР