Много е важно човек да не прекъсва лечението с антибиотик,

...
Много е важно човек да не прекъсва лечението с антибиотик,
Коментари Харесай

Правите една голяма грешка с пиенето на антибиотици, предупреди доцент Кунчев

Много е значимо човек да не прекъсва лекуването с антибиотик, единствено тъй като се е почувствал по-добре. Така вие не доубивате бактериите и те построяват устойчивост. 

Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Нова тв, цитира OFFnews.bg. Много постоянно вкъщи има някакъв антибиотик и решаваме да го вземем, с цел да се оправим по-бързо. Налице е несъразмерна и неправилна приложимост, добави той. 

Важно е медикаментите да не се изхвърлят на открито, тъй като отиват в почвата и водата.Трябва да съблюдаваме правила, в случай че желаеме да не стигаме до такава степен да не може да лекуваме обикновени инфекции, изясни специалистът. 

По думите му в международен мащаб няма нови антибиотици от години. Бактериите се научават да се оправят с антибиотичното лекуване.. Ако бактерията е придобила устойчивост и влезе в индивида, казусът не е в него, а в бактерията. Най-често такава резистентност има при ешерихия коли, стафилококите и стрептококите, добави доцент Кунчев. 

По думите му допреди преди 2-3 години България е била в златната среда по устойчивост към лекарства в Европа.

След пандемията и несъразмерната приложимост на антибиотици обаче се изстреляхме на предни места дружно с Полша и Гърция, каза още доцент Ангел Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР