Млекопреработвателната компания Ненко Трифонов фуудс - собственик на мандра Ведраре,

...
Млекопреработвателната компания Ненко Трифонов фуудс - собственик на мандра Ведраре,
Коментари Харесай

Ведраре: Удвоихме приходите си до 20 млн. лв., почти половината през Лидл

Млекопреработвателната компания " Ненко Трифонов фуудс " - притежател на мандра " Ведраре ", пораства и влага, като главен мотор на продажбите е веригата " Лидл ". " През 2018 отчетохме 70% растеж на оборота, който доближи 10 млн. лв., а през 2022 имаме 20 млн. лв. доходи. 45% от този оборот е с " Лидл ", компанията е най-големият ни клиент ", заключи Наско Тачев, шеф " Бизнес развиване " на " Ненко Трифонов фуудс ".

Млекопреработвателната компания " Ненко Трифонов фуудс " - притежател на мандра " Ведраре ", пораства и влага, като главен мотор на продажбите е веригата " Лидл ".

" През 2018 отчетохме 70% растеж на оборота, който доближи 10 млн. лв., а през 2022 имаме 20 млн. лв. доходи. 45% от този оборот е с " Лидл ", компанията е най-големият ни клиент ", заключи Наско Тачев, шеф " Бизнес развиване " на " Ненко Трифонов фуудс ".

Мандрата влага 6.6 млн. лв. в линия за произвеждане на сирене " Дунавия ". Проектът е почнал с помощта на партньорството на компанията с " Лидл България ", стана ясно по време на посещаване на публицисти във " Ведраре ".

" Решението за инвестицията в производството на сирене " Дунавия " взехме с помощта на твърдия ангажимент на " Лидл " към новия артикул ", разгласи Наско Тачев. От май тази година " Дунавия " се предлага в магазините на веригата под марката " Родна стряха ".
Източник: Лидл България Реклама Като в операционна
Технологичната линия за сирене " Дунавия " е. В помещението за пакетиране има 13-кратен въздухообмен на час, целогодишно се подържа 50% мокрота и 25 градуса температура. Въздухът се пречиства през разнообразни групи филтри и е толкоз рафиниран, колкото в най-модерните операционни, изясняват от компанията.

Капацитетът на линията е 2800 кг сирене " Дунавия " дневно. Проектирането е от " Стебо дизайн ", " Костанева " и " Ардис инженеринг ". Технологичното съоръжение е закупено от датската компания Primodan, конфигурирала над 90 такива линии в света. Всички софтуерни тръбопроводи са по техен план. В нито един миг от производството няма допир на артикул и човек, а хигиеничният стандарт е от най-голям клас в промишлеността. Цялата автоматизация на линията също е от Primodan, прецизираха за " Капитал " от " Ненко Трифонов фуудс ".

Линията е с висока продуктивност и доста ефикасна. За производството на бяло саламурено сирене по обичайната технология до крайния опакован артикул са нужни 55 души, като за същото количество сирене " Дунавия " са нужни 5 души, дават образец от сдружението.

За да се разграничи от имитиращите артикули на пазара, компанията е решила да създава сиренето " Дунавия " единствено в кутии от 200, 400 и 600 грама.
Реклама
Проектът се финансира със лични средства и 10-годишен заем от ОББ. От 2016 " Ненко Трифонов фуудс " има комерсиалната марката " Дунавия ", записана в Европейски Съюз.

От края на 70-те години
Производството на сирене " Дунавия " стартира в края на 70-те и се развива интензивно през 80-те години на предишния век, а след 1989 последователно замира. Продуктът се създава в четири заводи в страната с потенциал за преправка на по 1000 тона мляко на ден. Продажбите са стигали до 80 тона " Дунавия " дневно, а цената за кг е била на цената на обичайното бяло саламурено краве сирене, заяви Наско Тачев.

" Ненко Трифонов фуудс " създава " Дунавия " напълно по истинската технология - единствено от свежо мляко посредством обичайния способ " ултрафилтрация ". " Това беше рискова инвестиция, защото усетът е позабравен. Но сиренето " Дунавия " е по-здравословно от обичайното бяло саламурено сирене, защото е по-малко солено, а в състава му влизат и всички потребни суроватъчни белтъци, които не вземат участие в обичайното бяло саламурено сирене ", показва още Наско Тачев.
Източник: Лидл България
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР