Младо момче в Сомалия се грижи за бездомни кучета и

...
Младо момче в Сомалия се грижи за бездомни кучета и
Коментари Харесай

Доброто: Младо момче в Сомалия се грижи за бездомни животни

Младо момче в Сомалия се грижи за бездомни кучета и котки, които намира по улиците на улиците на Могадишу. Неговата задача е вдъхновяваща, предаде Voice of America (VOA)

19-годишният Хюсеин Абдухман купува от месарница всеки ден сред 8 до 10 кг месо за бездомните животни.

Описват го като мил човек. " Прекрасно е да показваш съчувствие и добрина към тези, които не могат да си го разрешат. Той заслужава поддръжка за тази самодейност ", споделя жена, която му продава месо на пазара. 

Почти 70% от сомалийците живеят в беднотия. За мнозина е предизвикателство да си разрешат храна за своите фамилии, а да не приказваме за техните домашни любимци. 

" Моята цел е елементарна, да популяризирам обич и добрина в обществото. Не става въпрос единствено за животни ", споделя Абдухман.

Няма публични данни за бездомните животни, скитащи по улиците на Могадишу, само че те са част от градския пейзаж. Адрахман, който работи в магазин за артикули, посвещава забележителна част от скромния си приход за тази идея. Той се е научил на съчувствие от дядо си.

" Когато харчите парите си за положителни неща, сигурно ще получите повече. Вашите положителни каузи към този момент са записани от ангелите ", счита той. 

Всеки ден Адрахман храни своите 20 кучета и 30 котки дружно с няколко птици. Всеки ден той има навалица от фенове.

" Ако всички сомалийци бяха като него, щяхме да живеем в по-добра страна. Насърчавам всички в квартала и в Сомалия като цяло да поддържаме хора като Адрахман, тъй като те популяризират обич и добрина, разяснява различен жител на Могадишу. 

В Сомалия липсва ефикасна организация за животни, отдадена на потребностите на бездомните животни. Страната няма постоянни политики за отбраната им.

Адрахман желае да сътвори организация за поддръжка на бездомните животни. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР