Младежи от БСП спасяват историята на унищожената Гимназия по машиностроене

...
Младежи от БСП спасяват историята на унищожената Гимназия по машиностроене
Коментари Харесай

Млади социалисти спасяват историята на унищожената Гимназия по машиностроене в Дебелец

Младежи от Българска социалистическа партия избавят историята на унищожената Гимназия по машиностроене в Дебелец.

Младите социалисти събраха книги, табла и остарели фотоси, които бяха разпръснати в изпотрошените стаи на учебното заведение и ги предадоха за предпазване в библиотеката на читалището в града.

„ Решихме да съберем старите книги, фотоси и учебници, тъй като в противоположен случай се пилее историята на учебното заведение. Достъпът до постройката е свободен, откакто Общината я е оставила на произвола на ориста и без никаква защита. Тъжно е да гледаш по какъв начин портретите на велики българи се търкалят по земята, обградени от изпражнения и чакащи да станат разпалка за огъня на следващия варварин “, показа ръководителят на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия във Велико Търново Жулиета Войнова.

През септември младите социалисти почистиха паметника на Никола Вапцаров, който се намира в двора на учебното заведение. Той беше обраснал с шубраци, а алеите му бяха заринати с пръст. Именно тогава се ражда и концепцията за събиране на книгите и фотосите, които са разпръснати във всички стаи.

Младите социалисти обаче предизвестяват, че в тогавашните класни стаи има още доста табла, чертежи, схеми и други скъпи предмети, които са събирани с десетилетия. Освен това те сезират и способените органи, тъй като на всички места в учебното заведение са разпилени остарели дневници и дипломи, в които има персонални данни. „ Състоянието на учебното заведение е проекция на цялата ни страна. Днес не стопираме да си задаваме въпроси за какво закритата през 2012 година гимназия беше оставена без защита и разграбена пред погледа на властта. Кой носи отговорност за това и каква е задачата на безхаберието “, питат младите социалисти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР