Митнически служители задържаха над 756 000 заготовки за кутии за

...
Митнически служители задържаха над 756 000 заготовки за кутии за
Коментари Харесай

Митничари откриха заготовки за кутии за фалшиви цигари вместо латексови ръкавици

Митнически чиновници задържаха над 756 000 заготовки за кутии за подправени цигари при инспекция в региона на Дунав мост – Видин. Нарушението е разкрито в границите на взаимната интервенция сред органите на ГДБОП, Групово дело „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите, за противопоставяне на контрабандата, при която на другите гранични пунктове се правят инспекции, както от взаимни екипи, по този начин и независимо от виновните институции.

На 30.04.2024 година в региона на Дунав мост - Видин митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница Русе стопират за инспекция товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи, камионът транспортира латексови ръкавици за Унгария. Митническите чиновници пристъпват към физическа инспекция на товара, който се състои от кашони с надписи, отговарящи на документите. При инспекцията откриват, че в реалност единствено кашоните най-отгоре съдържат латексови ръкавици, а в останалите кашони се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо. Установени са 7 палета с тегло 6 720 кг с общо 756 840 броя заготовки за цигарени кутии. Последвала инспекция навътре в страната открива, че заготовките са доставени от Гърция и са претрупани у нас.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се употребяват при производството на акцизни артикули. Затова задържането на колета, които не са част от снабдителската активност на формалния производител на марката може да е знак за възможни незаконни производства. 

Откритите заготовки за цигарени кутии са арестувани по съмнение, че нарушават права по интелектуална благосъстоятелност. Работата по случая продължава с известяван на представители на комерсиалната марка. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР