Mитнически служители задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари

...
Mитнически служители задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари
Коментари Харесай

Митничари откриха близо 15 хил. кутии цигари в камион на Дунав мост при Видин /снимки/

Mитнически чиновници задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари в товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от България за Германия и Белгия. Проверката е осъществена в региона на Дунав мост 2 Видин - Калафат и е част от провежданата интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на смесени екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.
На 12 май към 9 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин идва на изходящо трасе от страната товарна комбинация, ръководена от български жител. Според показаните от лидера документи, той е превозвал артикули с направление от България за Германия и Белгия. Митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика “ - Лом селектират транспортното средство за инспекция. В хода на контролните дейности в част от палетите в товарното помещение на ремаркето са открити цигари, които не са разказани в товарителниците. Товарният автомобил е съпроводен до Митническо бюро Видин, където при последвалата физическа инспекция са открити общо 282 320 къса (14 116 кутии) цигари. Установените тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни без придружителни документи, в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. 
Водачът е обяснил, че акцизните артикули не се негови и не знаел за тях. Цигарите са арестувани и по случая е формирано административнонаказателно произвеждане.
Пренасянето през вътрешна граница на цигари с български бандерол в нарушаване на ЗАДС е индикация за незаконна продажба на акцизните артикули за противозаконна облага в други страни в Западна Европа, където пазарната им цена е доста по-висока.   
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР