Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 5000 литра

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 5000 литра
Коментари Харесай

Митницата във Варна задържа 5000 литра контрабандни пестициди

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 5000 литра контрабанден препарат за растителна отбрана, заявен като грунд за дърво.

На 27 януари чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница Варна селектират за щателна митническа инспекция резервоар, идващ на Митнически пункт Варна Запад от Китай. Стоката е заявена като 1000 туби със „ предпазен грунд за дърво “ и е предопределена за адресат в България.

При инспекция със спектрометър митническите чиновници откриват, че разтворът в тубите е пестицид. Изпратените за разбор в Централната митническа лаборатория проби удостоверяват резултатите от първичните проби - че течността не е грунд за дърво, както е разказано в документите, а е тип пестицид, неразрешен за въвеждане и приложимост в Европейския съюз.

Товарът, представляващ 1000 туби по 5 литра или общо 5000 литра препарат за растителна отбрана, е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 242 от Наказателен кодекс по разказа на Търговско дружество Митница Варна, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР