Мистериозните рисунки, открити върху камъни в района на Стоунхендж, се

...
Мистериозните рисунки, открити върху камъни в района на Стоунхендж, се
Коментари Харесай

Разкриха мистерията на каменните рисунки в Стоунхендж

Мистериозните рисунки, открити върху камъни в региона на Стоунхендж, се оказаха в действителност изцяло премислена комбинация, основана през епохата на неолита.

По този метод художникът се опитал да изобрази това, което вижда в близост, оповестява Mail Online, представен от БЛИЦ.

Експерти от Wessex Archaeology са направили изчерпателен разбор на художествени детайли, основани преди доста епохи. С тяхна помощ античният занаятчия проектирал мемориалните камъни, които се намират в Стоунхендж. Струва си да се означи, че тези плочи се смятат за най-ярките образци за праисторически гравюри, които могат да се намерят във Англия.

По време на проучването учените са употребявали неинвазивна технология за визуализация, която трансформира разнообразни типове отблясъци. Поради това беше открито, че геометричните шарки, присъстващи върху плочите, в действителност не са просто комплицирана комбинация. Художникът авансово е пресметнал всеки подробност и се опитал да съобщи в рисунката допустимо най-добре всичко, което го заобикаля.

Експертите настояват, че актуалните технологии, които през днешния ден се употребяват интензивно за проучване на Стоунхендж, могат да оказват помощ да се разбере по какъв начин са мислили хората, живели в интервала на неолита. Направеното проучване ще даде информация за това какво е било значимо за тях. Освен това специалистите чакат скоро да открият какъв жанр е преобладавал в изкуството по това време.

Древните камъни с рисунки в Стоунхендж са открити от учени през 1968-2017 година Разстоянието сред тях е към пет километра. Повечето от камъните са открити през 1968 година, когато била разширена автомагистрала A303.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР