Мислите си, че сте опитвали всякакъв боб, но толкова вкусен

...
Мислите си, че сте опитвали всякакъв боб, но толкова вкусен
Коментари Харесай

Най-вкусната боб чорба

Мислите си, че сте опитвали всевъзможен фасул, само че толкоз апетитен и богат - надали. Опитайте и ще признаете, че това е най-вкусната боб-чорба

Необходими Продукти

● фасул - 300 - 400 г
● лук - 1 глава
● чесън - 1 глава
● моркови - 2 бр.
● тиквички - 1 бр.
● чушки - 1 бр. зелени
● чушки - 2 - 3 бр. чушки от буркан
● домати - 400 г консерва (добри са на Хайнц)
● сол
● джоджен
● босилек

Начин на подготвяне

Бобът се накисва от предната вечер, в случай че е купешки и не сте сигурни дали елементарно ще се свари, в случай че е домакински може да се накисне час преди да се стартира с готвенето.

Водата се изсипва като бобът се преплаква и се поставя в нова огромна тенджера (ако се накъдри и леко набъбне, значи е хубав). Слага се вода и се слага на котлона. Като заври, водата се изхвърля и се поставя нова вода. Отново завира и се изхвърля водата.

Налива се вода за трети път, като тя ще е непрекъснатата и би трябвало да бъде на два пръста от края на тенджерата. Докато заври водата се нарязват зеленчуците на ситно (може да сложите и още зеленчуци - праз лук, патладжан и така нататък - колкото повече, толкоз по-вкусен става).

Като заври водата се поставят зеленчуците и още веднъж се изчаква да заври. След което се изсипват два пръста на бутилката олио и се оставя да ври за 1 час и 30 мин.

На всеки 15 мин. се разбърква, с цел да не остава на дъното и се долива студена вода, колкото се е изпарила. Когато зърната се пукнат, се поставя солта и се оставя да ври още половин час. Отново се бърка и се долива вода за последно. След това се прибавят консервираните домати и се оставя да ври за 15 мин.

Бобът се маха от котлона и се поставя на леден плот. Добавя се едно пакетче джоджен (ако имате домакински, още по-хубаво) и на половината на джоджена - босилек. Сервира се парещ с прекрасен бял самун и в случай че обичате хубаво бяло краве сирене.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР