Мирослав Самуилов пое позицията на търговски директор Транспортен сектор и

...
Мирослав Самуилов пое позицията на търговски директор Транспортен сектор и
Коментари Харесай

Мирослав Самуилов е новият търговски директор на Shell България

Мирослав Самуилов пое позицията на търговски шеф „ Транспортен бранш и декарбонизация “ в Shell България. Неговите задълбочени знания и експертиза в бранша на тежкотоварния авто превоз ще бъдат основни за новата му позиция в компанията. Той ще управлява екип от опитни търговци, които си слагат амбициозни цели, свързани както с даването на конкурентни картови услуги, по този начин и с декарбонизацията на бранша и понижаване на въглеродния отпечатък.

Мирослав Самуилов има насъбран опит от над 20 години в областта на транспортния бранш. Заемал е разнообразни функции, които са му разрешили да опознае радикално промишлеността. Започва кариерата си като водач на интернационален превоз, след това става търговец в продажбен и сервизен център на коли Mercedes в междинната и тежката гама, ръководещ съучастник в компания за сервизни карти и услуги и шеф във компания за спедиция и интернационален превоз. Няколко години е управлявал доставките на горива, пътните такси и товарните коли, както и е бил виновен за възобновяване на Данък добавена стойност и данък в една от най-големите транспортни компании в България. Има и забележителен опит като управител продажби за междинната и тежката гама коли на Iveco в България.

Начело с потвърден специалист като Мирослав Самуилов, комерсиалният екип на Shell Бъгария ще работи още по-активно за развиването на горивната карта Shell Card, която включва горива и спомагателни пътни услуги за компании, занимаващи се с тежкотоварен превоз, и декарбонизацията на промишлеността, чиято активност отделя до 9% от световните въглеродни излъчвания. Shell има вяра, че може да има своя принос за намиране на по-устойчиви решения и поставя систематични старания – независимо и в партньорство с транспортните компании, по пътя им към по-устойчив и природосъобразен бизнес модел.

Shell е на българския пазар повече от 30 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни артикули със своите над 100 търговски обекта. През този интервал компанията вкара интернационалните стандарти в обслужването, утвърди своите горива като знак на високо качество, наложи Shell V-Power горивата измежду най-предпочитаните марки на пазара и разви първата дълготрайна стратегия за преданост ClubSmart. За бизнес клиентите Shell България създаде услугата euroShell Card за отсрочено заплащане и дейно администриране на автопарка, която се трансформира в образец за улеснение и надеждност и e високо ценена за своята добавена стойност. Всеки месец в комерсиалните комплекси Shell в България се обслужват над 1 милион клиенти, които зареждат гориво и пазарят в магазините и кътовете за хранене.

Между 2016 година и 2021 година Shell интензивно участваше в България с дейностите по търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-14 Хан Кубрат “. През 2016 година Shell подписа контракт с 5-годишно лицензионно обвързване, включващо осъществяване на 3D сеизмично изследване, към което след това и отвън това обвързване компанията осъществя безвредното изследване на сондажен бунар „ Хан Кубрат 1 “. В рамките на този интервал Shell е вложила 2 000 000 лева за поддръжка на локалните общности и на просветителни планове в региона на Южното Черноморие. Shell оказа помощ за основаването на новаторския теоретичен и енергиен център „ ПланетУм “ в Бургас, обезпечи възобновима енергийна система на общинския басейн в Созопол, даде образователно съоръжение на учебни заведения в Приморско и Царево и финансира строителството и обновяването на детски площадки и спортни стадиони в Несебър и Поморие. Освен това Shell подкрепя Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и СУ„ Св. Климент Охридски “ с реновацията на лаборатории и геоложка техника.

От октомври 2017 година Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно сдружение на Shell & MOH Aviation, е снабдител на Летище София.

Компанията се радва на най-високо равнище на публично доверие в бранша в България, съгласно извършено национално изследване от водещата организация Kantar през май 2021 година От стъпването си на пазара у нас Shell постанова нови бизнес стандарти в промишлеността и придвижва на локално равнище своята богата интернационална експертиза, участвайки интензивно в разговора по значими тематики като енергийния преход в България и трансформирайки се в основен състезател, движещ промишлеността напред. През последните години компанията прави първи стъпки в България по трансформиране на своя бизнес за понижаване, отбягване и компенсиране на въглеродните излъчвания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР