Миньор на биткойни (BTC), който е получил 19.8 BTC под

...
Миньор на биткойни (BTC), който е получил 19.8 BTC под
Коментари Харесай

Миньор върна над 500 хил. долара от надплатени такси за транзакции с BTC на Paxos

Миньор на биткойни (BTC), който е получил 19.8 BTC под формата на такси от компанията за блокчейн инфраструктура Paxos, е върнал средствата, откакто е декларирал, че компанията е позволила неточност при заплащането на над 500 000 $ под формата на такси за превод.

На 10 септември криптообщността беше озадачена, откакто видя транзакция с BTC, при която бяха платени към 500 000 $ такси за пренасяне на към 2 000 $.

При междинна мрежова такса към 2 $. 

Бяха изказани разнообразни догатки, като някои смятаха, че транзакцията е осъществена посредством прекопирване на данни и инцидентно вкарване на изхода в полето за такси, без да се ревизира два пъти. 

На 13 септември Paxos разгласи, че точно техният сървър е направил прехвърлянето. След изказванието си компанията увери потребителите си, че средствата им са в сигурност и принадлежат на Paxos. Компанията също по този начин посочи, че PayPal не е забъркана в грешката и призна, че грешката е лична.

Почти ден след изказванията на Paxos, миньорът на Биткойн, който е получил средствата, разгласи в X, че ще възвърне сумата на Paxos. Той попита почитателите си какво биха създали на негово място и болшинството гласоподава просто да се разпределят парите на други биткойн миньори.

Изглежда обаче, че този съвет не е бил признат. 

Блокчейн данните, споделени от откривателя на Биткойн Mempool, потвърдиха, че средствата в действителност са били върнати на 15 септември.

Хиляди долари под формата на такси за транзакции са били губени при неточности и преди. През 2019 година консуматор на Ethereum загуби съвсем 400 000 $ в Ether (ETH), откакто вмъкна стойности в неверни полета. За благополучие, пулът за рандеман на Етериум Sparkpool оказа помощ на потребителя да възвърне половината от изгубените средства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР