Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия,

...
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия,
Коментари Харесай

МВнР съветва българите да избягват протестите в Грузия

Министерството на външните работи предлага на българските жители, посещаващи Грузия, да заобикалят огромни събирания и демонстрации, да се осведомят посредством локалните медии за развиването на обстановката и да следват инструкциите на локалните управляващи. Това показват от Ситуационния център на Министерство на външните работи, представен от Българска национална телевизия.

От няколко дни в Тбилиси и в по-големите градове на страната има нестихващи митинги поради Закона за задграничните сътрудници, който прокара ръководещата партия " Грузинска фантазия ". Законът към този момент мина на две четения в Народното събрание, следва скоро и трето макар голямата опозиция.

Грузинският парламент утвърди на второ четене законопроекта, считан за сходен на съветския закон. Той планува организациите, получаващи повече от 20 на 100 от финансирането си от чужбина, да се записват като сътрудници на задгранично въздействие.

Критиците на законопроекта, считат, че той ще попречи на упоритостите на кавказката страна да се причисли към Европейски Съюз. Те упрекват ръководещата партия " Грузинска фантазия ", че извършва задачите на Русия.

Грузинското държавно управление увери, че задачата на законопроекта е да бъдат принудени организациите да разгласят тъкмо по какъв начин се финансират.

Препоръчва се още хората да заобикалят региони, в които има мощно полицейско наличие, което е и знак за огромни събирания, и да бъдат деликатни, в случай че са наоколо до демонстрации.

При нужда от подпомагане българските жители в Грузия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Тбилиси на следните тел. номера: +995 32 272 22 63; +995 577 58 51 52, +995 32 272 22 65, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +995 577 23 30 30.

Сигнали може да се подават и на имейл адреси към посолството -  , 

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл .

Българските жители, които пътуват или краткотрайно или непрекъснато обитават в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… " на адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo, предлагат още от Министерство на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР