Министерството на външните работи на Турция e привикало вчера временно

...
Министерството на външните работи на Турция e привикало вчера временно
Коментари Харесай

Турция е привикала шведски дипломат терористична пропаганда в Гьотеборг

Министерството на външните работи на Турция e привикало през вчерашния ден краткотрайно изпълняващия длъжността шарже д`афер на посолството на Швеция в Анкара, с цел да изрази " мощна реакция " поради терористична агитация в Гьотеборг, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Според информация, получена от дипломатически източници, краткотрайният шарже д`афер на шведското посолство в Анкара е бил извикан в министерството на външните работи, откакто било научено за извършена на 21 юли проява на последователи на групировките ПКК/ПДС/СЗН в шведския град Гьотеборг, която източниците дефинират като терористична агитация.

Анкара преглежда настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК), приета за терористична както от нея, по този начин и от Европейски Съюз и Съединени американски щати, като идентична организация със сирийските кюрдски формирования Партия на демократичния съюз (ПДС) и Сили за отбрана на народа (СЗН).

" В този подтекст бяха подчертани нашите упования за идентифициране на причинителите на акцията, предприемане на нужните правни и правосъдни ограничения и предприемане на съответни стъпки в светлината на уговорките, записани в тристранния меморандум ", обявиха дипломатически източници.

Тристранният меморандум беше подписан по време на срещата на върха на НАТО, извършена в Мадрид, сред Турция, Швеция и Финландия. С него двете скандинавски страни се ангажират да сътрудничат изцяло на Турция в битката с тероризма, с цел да разсеят възраженията ѝ против тяхното присъединение към НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР