Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на всички български граждани

...
Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на всички български граждани
Коментари Харесай

Външно: Българите да се въздържат от пътувания в САЩ

Министерството на външните работи ( Министерство на външните работи ) предлага на всички български жители да се въздържат от пътувания поради оповестено изключително състояние в няколко щата в Съединени американски щати поради вихър а " Идалия ". За това осведомят от ведомството на своята интернет страница.

По информация на Националния център за вихър ите на Съединени американски щати , тропическата стихия " Идалия " е прераснала в вихър и се чака да доближи до крайбрежията на Флорида преди обяд в сряда, 30 август. Според метеоролозите, вихър ът ще се ускори доста и е допустимо да доближи категория три по скалата на Сафир-Симпсън, пишат от Министерство на външните работи .Със заповед на губернатора на щата Флорида Рон ДеСантис е оповестено изключително състояние за 46 окръга, а заповеди за евакуация са издадени в 23 окръга. Международното летище Тампа прекрати всички търговски интервенции в 12:00 ч. във вторник, а летище Сейнт Питърсбърг – Клиъруотър ще прекрати работа в 15 ч. локално време във вторник. Към момента огромните самолетни компании са отменили над 300 полета. Възможно е да бъде обиден и железопътният превоз, осведомят от външното ни министерство.

Властите предизвестяват за вероятни спирания на електрозахранването и приканват жителите да се запасят с храна и вода, лекарства за незабавна помощ, зарядни за мобилни телефони, както и да се осведомят къде са най-близките пространства за заслон. Информация за пространствата за заслон можете да намерите на следния линк:

В щата Флорида е открита незабавна телефонна линия за информация и оказване на помощ: 1-800-342-3557. Във връзка с прекосяването на вихър а, изключително състояние е оповестено и в щатите Северна Каролина и Джорджия, пишат още от Министерство на външните работи .

От ведомството напомнят, че при нужда от подпомагане българи те в Съединени американски щати могат да се свържат с посолство то във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-0174, да потърсят подпомагане от най-близкото посланичество на друга страна членка на Европейски Съюз или най-близкия пункт на Червения кръст (). Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ” в Министерство на външните работи на Република Българи я: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на и-мейл: [email protected].
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР