Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще финансира 47

...
Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще финансира 47
Коментари Харесай

МТСП: Ще се обновят и ремонтират детски градини, училища и административни сгради

Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ ще финансира 47 плана по „ Красива България “ през 2023 година за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура , оповестиха от ведомството. С осъществяването им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, учебни заведения, административни здания, здравни, спортни и обществени обекти, музей и читалища.

Общата стойност на утвърдените оферти е 12,1 млн. лв. . От тях 5 млн. лв. са обезпечени по Проект „ Красива България ”, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите. Изпълнението на плановете ще сътвори по-добри работни условия и по-качествено обслужване на жителите в региона на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, културата, администрацията, спорта и развлеченията.

Очаква се реализирането на предложенията да обезпечи работа за към 530 души, от които близо 190 ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „ Красива България ” /ПКБ/ ще се проведат и 15 квалификационни курса за образование и следваща претовареност на над 180 незаети.

През миналата 2022 година по ПКБ са изпълнени 51 планови оферти на обща стойност от 12,6 млн. лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР