Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор
Коментари Харесай

МРРБ кани представители на бизнеса в Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на районното развиване и благоустройството започва процедура за избор на представители на икономическия бранш и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна активност, които да бъдат включени в състава на Регионалния съвет за развиване на Югозападен район за обмисляне.

От страна на бизнеса присъединяване могат да вземат представители на дребни, микро, междинни и огромни предприятия. Към заявката претендентите следва да приложат следните документи на книжен притежател или в електронен формат – копие на документ за регистрация на седалище на предприятието на територията на Югозападен район за обмисляне, организационен акт или различен документ, с който се потвърждава, че предприятието е основано минимум 2 години преди момента на подаване на заявление за присъединяване в процедурата за избор, доклад за доходи и разноски или счетоводен баланс или различен документ, с който се потвърждава, че предприятието е настоящо все още на подаване на заявление за присъединяване в процедурата за избор.

От страна на ЮЛНЦ за общественополезна активност, чиито представители да бъдат включени в състава на Регионалния съвет за развиване, могат да аплайват организации, работещи в областта на равенството сред мъжете и дамите, недискриминацията, равните благоприятни условия, общественото включване и консолидираното на маргинализираните групи, екологични организации и организации, работещи в областта на образованието, науката и културата, организации за районно развиване. Към заявката за кандидатстване би трябвало да приложат решение на съответния областен съд за регистриране в регистъра на ЮЛНЦ или различен документ, доказващ, че юридическото лице е записано по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел като ЮЛНЦ за реализиране на общественополезна активност минимум 2 години преди момента на подаване на заявление за присъединяване в процедурата за избор и документи, доказващи, че ЮЛНЦ е настоящо и интензивно реализира задачите си не по-малко от 2 години все още на подаване на заявката за присъединяване в процедурата за избор и други

Избраните представители на двата бранша ще вземат участие в съвещанията на Регионалния съвет за развиване с право на консултативен глас, в качеството им на наблюдаващи. Те ще имат право на глас в процеса на асортимент на планове, които ще се осъществят с европейско финансиране на територията на Югозападен район за обмисляне.

Всеки заинтригуван представител на посочените групи може да подаде единствено едно заявление. В период до 5 работни дни от датата на издание на поканата всички заинтригувани представители могат да подадат документално заявление за присъединяване в деловодството на Министерство на регионалното развитие.

Представителите, които са подали в периода на поканата заявление по пример и дават отговор на посочените критерии, ще бъдат известени и ще бъдат поканени да излъчат общо за съответната група един главен член и до трима аварийни членове за включване в състава на Регионалния съвет за развиване на Югозападен район за обмисляне.

Повече информация и нужните мостри на документи за кандидатстване може да намерите на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие, секция „ Обяви “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР