Министерството на правосъдието не е съгласно с прокурорската колегия на

...
Министерството на правосъдието не е съгласно с прокурорската колегия на
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието: Няма пречки за назначаването на разследващ главния прокурор

Министерството на правораздаването не е според с прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), която реши, че има неясноти в законодателството, регламентиращо следствието на основния прокурор.

 Прокурорската гилдия видя пропуск в закона и отхвърли да назначи проверяващ сигнала против Сарафов Прокурорската гилдия видя пропуск в закона и отхвърли да назначи проверяващ сигнала против Сарафов

Това съобщи заместник-правосъдният министър Емил Дечев, представен от. В сряда, прокурорската гилдия отсрочи назначението на като прокурор, който да ревизира сигнала против изпълняващия длъжността главения прокурор Борислав Сарафов. Мотивът беше, че в закона има пропуски. Сигналът против Сарафов е подаден във времето, в което той е заместник-главен прокурор.

Заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев счита, че законът е задоволително явен кой тъкмо може да проверява назначения пъкъл хок прокурор.

" В момента изпълняваш функционалностите основен прокурор се употребява от всички пълномощия на основния прокурор. Смисълът е да се отнася до тези, които заемат сега длъжността. Затова, да вземем за пример, сигналите против Иван Гешев се изпращат в Софийската градска прокуратура ", разяснява още заместник-министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР