Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че ще обжалва съдебното

...
Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че ще обжалва съдебното
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън ще обжалва решението за маските в обществения транспорт

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че ще апелира правосъдното решение на съдията от Флорида, което анулира заповедта за носене на в публичния превоз, откакто висши представители на администрацията настояха, че заповедта към момента е нужна.

Малко евентуално е този ход обаче да върне маските на пасажерите. Съдебната борба може да отнеме седмици или даже месеци, а федералното държавно управление съобщи, че сега заповедта не се ползва. Тя трябваше да изтече на 3 май.

Но от известието на администрацията на Байдън стана ясно, че държавното управление желае да се бори тази заповед да се резервира, с цел да се ограничи разпространяването на заболявания.

„ Оценката на CDC е, че носенето на маски в публичния превоз към момента е належащо. CDC счита, че това е законна заповед, която е в границите на законовите пълномощия за отбрана на публичното здраве “.

По-рано този месец Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите удължиха мярката с две седмици.

Но в понеделник заповедта беше анулирана, откакто назначен от Тръмп арбитър разгласи, че последното удължение на действието й е нелегално.

И въпреки че доста пасажери и огромните самолетни компании приветстваха този ход, хиляди хора останаха сюрпризирани от мярката. Някои даже са били по средата на полета си, когато водачът им е споделил, че могат да смъкват маските.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР