Министерството на правосъдието на САЩ ще разследва реакцията на полицията

...
Министерството на правосъдието на САЩ ще разследва реакцията на полицията
Коментари Харесай

Разследват полицията в Тексас за некомпетентност след клането

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще проверява реакцията на полицията при всеобщата пукотевица в учебно заведение в Увалде, Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители. Общественият яд продължава да пораства, откакто стана ясно, че служителите на реда са чакали в коридора, до момента в който децата, хванати в капан със стрелеца, са се обаждали обезверено на незабавния телефон 911, съобщи NOVA, цитирайки БГНЕС.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден посети града, с цел да се срещне с почернените фамилии. Той ще се срещне и с оживели при стрелбата в начално учебно заведение. Първата дама Джил Байдън, която също е учителка, придружи президента на възпоменанието в учебно заведение " Роб ". Двамата бяха видяни да утешават директорката на учебното заведение Манди Гутиерес до килим от цветя в памет на учителите и децата, които изгубиха живота си.

Стрелбата предизвика нови апели за ограничения и надзор върху оръжията в страната, която се раздруса от две жестоки стрелби в границите на по-малко от 10 дни, макар че водещи републиканци се опълчват на това. Служители на Белия дом настояват, че е малко евентуално Джо Байдън да предложи съответни политически оферти или да се опита да издаде изпълнителна заповед през идващите седмици, с цел да избегне интервенция в деликатните договаряния сред демократите и републиканците в Сената
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР