Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съд във Флорида

...
Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съд във Флорида
Коментари Харесай

Американското министерство на правосъдието поиска от съда да попречи на Тръмп да публикува класифицирани документи

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изиска от съд във Флорида да попречи на експрезидента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да разгласява класифицирани документи, предоставени на правния екип, който го пази против обвиняванията за погрешно боравене със секретни материали, заяви ДПА.

Прокурорите настояват, че част от тази информация е обвързвана с настоящо следствие, засягащо хипотетични действия на 45-ия президент. Информацията може да се отнася до хора, на които към момента не са повдигнати обвинявания.

Министерството желае заповед на съда, забраняваща материалите по делото на Тръмп " да се разкриват пред обществеността или новинарските медии, както и да не се популяризират в която и да е новинарска или обществена медийна платформа " без утвърждението на съда. В документите на Министерството на правораздаването се показва, че Тръмп към момента ще има достъп до документите, която съхранява в имението си Мар а Лаго, което беше претърсено от федерални сътрудници през август.

Ако заповедта бъде издадена, 31 документа, свързани с делото, ще бъдат налични за 77-годишния обвинен, когато той е съпроводен от юристи.

" Обвиняемите могат да си водят бележки по отношение на материалите за откриване, само че тези бележки би трябвало да се съхраняват на несъмнено място от юриста на отбраната ", написа Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Тръмп беше изправен пред съд в южната част на Флорида, с цел да дава отговор по 37 обвинявания, които включват нарушение на Закона за шпионажа от 1917 година Бившият президент, който е и любимец да завоюва кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 година, не се признава за отговорен. Той употребява обществените медии и изявите си по кабелни малките екрани, с цел да твърди, че е жертва на " лов на вещици ", като в същото време се пробва да насочи вниманието към политическите си противници.

Искането на министерството на правораздаването ще бъде прегледано от арбитър Брус Рейнхарт, който утвърди първичното претършуване на имението на Тръмп, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР