Министерството на правосъдието на Руската федерация вписа в регистъра на

...
Министерството на правосъдието на Руската федерация вписа в регистъра на
Коментари Харесай

Руското министерство на правосъдието вписа Христо Грозев в регистъра на чуждите агенти

Министерството на правораздаването на Руската федерация вписа в регистъра на задграничните сътрудници журналиста Христо Грозев, политика Елвира Вихарева, активистката Наталия Севец-Ермолина и две организации, оповестява ТАСС.

" Христо Грозев е разпространявал, в това число благодарение на актуалните осведомителни технологии, погрешна информация за решенията на държавните органи и техните политики, взел участие е в основаването на материали за безграничен кръг лица на задгранични сътрудници, както и на задгранична неправителствена организация, чиято активност беше призната за нежелани на територията на Руската федерация ", се споделя в изказването.

По-рано през днешния ден Лефортовският съд на Москва арестува Грозев задочно по делото за образуване на нелегално прекосяване на съветската граница. Според правоприлагащите органи той е провел бягството в чужбина на редактора на The Insider Роман Доброхотов (изданието и редакторът са приети за задгранични сътрудници в Руската федерация).

Севец-Ермолина беше включена в регистъра за поддръжка на Украйна, Вихарев - за разпространяване на материали, основани от непознати сътрудници, отрицателна информация за съветските управляващи, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР