Министерството на националната отбрана на Република Корея публикува нова Бяла

...
Министерството на националната отбрана на Република Корея публикува нова Бяла
Коментари Харесай

Историческо: Северна и Южна Корея вече не са врагове

Министерството на националната защита на Република Корея разгласява нова Бяла книга по въпросите на защитата, която за първи път от нейното издание не загатва КНДР като зложелател. Това се оповестява в прессъобщението на военния отдел.
Документът, който обобщава последните години и дефинира главните насоки за развиването на отбранителната политика в бъдеще, споделя, че враговете на Република Корея са " сили, застрашаващи суверенитета, териториалната целокупност, хората и собствеността на страната ".
Тази позиция се разграничава от наличието на предходните бели книги, в които Северна Корея със своята политическа система и войска е директно наречена зложелател на страната .
Книгата съдържа информация, че през юли и ноември 2017 година Пхенян е провел проби на междуконтинентални балистични ракети " Хуасон-14 " и " Хуасон-15 ", които биха могли да застрашат Съединените щати,цитира ТАСС.
Също по този начин създателите на документа пишат, че КНДР " разполага с 50 кг плутоний и огромно количество обогатен уран ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР