Министерството на иновациите и растежа сключи всички договори с класираните

...
Министерството на иновациите и растежа сключи всички договори с класираните
Коментари Харесай

МИР сключи всички договори с 1 599 фирми по мярката „ИКТ решения и киберсигурност“

Министерството на нововъведенията и растежа подписа всички контракти с класираните 1599 компании по процедурата „ ИКТ решения и киберсигурност “ от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Общият бюджет на мярката е 30.6 млн. лева, оповестяват от пресцентъра на министерството.

По процедурата не се постанова съфинансиране от класираните предприятия.

В взаимозависимост от декларираните потребности компаниите получават грантове сред 3 000 лева и 20 000 лева

Компаниите могат да закупуват програмен продукт за усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност.

Със средствата ще могат да се покриват разноски и за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация.

В момента компаниите могат да аплайват за други две процедури от ПВУ по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. Това са процедурите за развиване на индустриалните зони и паркове с бюджет 212.5 млн. лева и за преход към кръгова стопанска система с бюджет 180 млн. лева По първата мярка могат да аплайват оператори на индустриални зони и паркове – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или съществуващи, със период до 2 ноември 2023 година По втората могат да аплайват микро-, дребни, междинни и огромни предприятия от преработващата индустрия до 3 октомври 2023 година Кандидатстването е напълно онлайн през системата ИСУН 2020.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР