Министерство на регионалното развитие и благоустройството публикува пълна справка за

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството публикува пълна справка за
Коментари Харесай

МРРБ даде справка за плащанията по тунел „Железница“, нямало данни за финансови злоупотреби

Министерство на районното развиване и благоустройството разгласява цялостна информация за всички заплащания по реализацията на тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “.

01 април 2024, 15:51

Европейската прокуратура прави обиски в следствие на тунел „ Железница “

От ведомството прецизират, че оборудването е било пуснато за придвижване при започване на март 2024 година след приключването на дейностите по укрепването на задействалите се свлачища в региона.

02 април 2024, 12:36

Въпроси към Цеков за разплащани от АПИ действия, които не са осъществени при построяването на тунел „ Железница “

В Министерство на регионалното развитие не е постъпвал сигнал за нередности при построяването на тунела, свързани с финансови злоупотреби. По данни на АПИ подобен не е постъпвал и в организацията, пишат от ведомството . Те се опълчват на „ тиражираните погрешни обстоятелства и внушения за липса на информация за построяването на Автомагистрала „ Струма “ Лот 3.1, обособена позиция № 2 – тунел „ Железница “.

От министерството на районното развиване пишат, че по обекта е работено през годините „ въз основа на механически план при съблюдаване на кардиналните постановки на направения абстрактен план.

„ В тази връзка строителната документи за подучастък №2 от км 366+720 до км 369+000, в това число обслужващ тунелен път при южния портал на тунел „ Железница “ и площадка за хеликоптери не включва работен план. Съгласно контракта изпълнените строително-монтажни действия са разплащани на база на документ за изпълнени СМР “.

20 февруари 2024, 07:27

След дълго очакване: Пускат за придвижване тунел „ Железница “

Държавата е платила за тунела 258,4 млн. лв.

Най-много средства - близо 155 милиона лв. са разплатени в интервала от април 2019 година до май 2021 година, когато районен министър е Петя Аврамова.

Над 27 милиона лв. е превела страната в границите на идващите 4 месеца на същата година при служебния министър Виолета Комитова.

По времето на Гроздан Караджов консорциумът е получил малко над 19 милиона лв..

От декември 2022 година до юни 2023 година е втората огромна сума, преведена за осъществени и фактурирани строително-монтажни действия - 42, 5 милиона лв.. Тогава районен министър е Иван Шишков от служебния кабинет на Гълъб Донев.

Разплащането за тунел „ Железница “ е финализирано от сегашния министър в оставка Андрей Цеков в края на 2023 година, като общата сума е 5,4 милиона лв..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР