Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вече приема проектни

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вече приема проектни
Коментари Харесай

МРРБ набира проекти по трансграничната програма със Северна Македония

Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) към този момент приема планови оферти по Териториалната тактика на трансграничната стратегия сред България и Северна Македония. Поканата е отворена за кандидатстване, като цената ѝ е над 8.1 млн. евро (почти 16 млн. лева.). Основната ѝ цел е развиване на туризма в граничните региони.

Припомняме, че това е първата от общо две предложения, които би трябвало да бъдат отворени този месец. За тях заяви Тони Якимовски, началник на Съвместния секретариат в Кюстендил и част от дирекция „ Управление на териториалното съдействие “ към Министерство на районното развиване.
Кой може да кандидатства?
Поканата е ориентирана към локални и районни управляващи, районни структури на централни ведомства, Неправителствени организации, научно-изследователски центрове, университетски и обучителни институции и обществени институции. Бенефициентите могат да получат сред 500 хиляди и 1 млн. евро.

Целевата покана за създаване и подаване на планови оферти е ориентирана към претендентите, чиито концепции са минали първата фаза.

Всяко цялостно планово предложение се базира на планова идея, утвърдената от Комитета за наблюдаване с решение от 27 март 2024 година Тя би трябвало да е включена от Стратегическият съвет на програмата в листата с разпознати хрумвания за планове (включващ и аварийни проекти) като част от Териториалната тактика на Програмата.
Допустими действия
Средствата ще бъдат вложени в планове за развиване на атрактивен всесезонен туристически артикул посредством възстановяване на подвижността, свързаността и различната подвижност в граничните райони, брандиране и маркетинг на туристически артикули, разширение на заетостта в туристическия бранш, подсилване на връзките сред културни и естествени обекти и туризъм и околна среда, и понижаване на уязвимостта на услугите в туристическия бранш.

Крайният период за подаване на цялостни планови оферти в Jems е 30 юли 2024 година

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР