Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за

...
Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за
Коментари Харесай

Министерството на културата предлага за ратификация споразумение с ЮНЕСКО

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Споразумението сред Правителството на Република България и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета /ЮНЕСКО/ по отношение на възобновяване на определянето на Регионалния център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа /РЦОНКН/ като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София, Република България.

Споразумението сред ЮНЕСКО и Република България за продължение активността на Регионалния центъ р бе подписано на 11 ноември 2023 година за нов 8 годишен интервал.

Това ще спомогне за одобряване позицията на България като водеща страна в областта на нематериалното културно завещание в района , както и измежду страните подписали Конвенцията на ЮНЕСКО за запазване на нематериалното културно завещание. В същото време то ще способства за поощряване на почналите процеси по създаване на мрежи от специалисти, както и провеждането на разнообразни взаимни начинания в страните от Югоизточна Европа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР