Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че
Коментари Харесай

Дачич: Решението за динара е поредното от поредицата действия на Прищина, целящи прогонването на сърбите

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че решението на Централната банка на Косово да отстрани динара не е кулминационната точка на преследването на сърби от Косово, а е едно от поредицата решения, изпълнявани от Прищина, които имат за цел да принудят сърбите да решат тихомълком да изоставен Косово, оповестява.

Както сподели той пред RTS, в подготовката за съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което ще се организира на следващия ден, което беше направено от преговорния екип, управителен от президента Александър Вучич, и координационния орган, управителен от шефа на Службата за Косово и Метохия Петър Петкович, това беше посочено.

„ Има цялостен спор какво се е случило, какво се нарушава, какъв гнет се прави против сърбите и каква е крайната цел, която е сърбите да бъдат изгонени от Косово, т.е. те сами да решат, че би трябвало безшумно да си тръгнат “, сподели още Дачич.

На въпрос дали тонът на Запада се е трансформирал, като се има поради, че Съединени американски щати, както и страните от Квинтата, Европейски Съюз, приканват Прищина да отсрочи осъществяването на това решение, Дачич споделя, че тези тонове „ може да са по-приятни на ушите ни, а дали са по-остри или не, зависи от това дали някой го прави за задачата или в действителност “.

Според него е позор за интернационалната общественост след 11 години да предложения Прищина да образува Съюза на сръбските общини.

„ Това е смешка, те би трябвало да се срамят, интернационалната общественост, тези, които подписаха съглашението в Брюксел, тъй като ние нямаше да го подпишем, в случай че не подсигуряваха, и в този момент би трябвало да желаеме Курти да образува Съюз на сръбските общини. Представете си, ние сме стигнахме до такава степен, че един Париж, Берлин, Вашингтон моли Курти да сътвори Общността. Докъде стигнахме или някой ни счита за в действителност глупави ", добави Дачич.

„ Непризналите страни и Унгария схващат нашата позиция, полемиката ще продължи, има страни, които упорстват за това, а президентът Вучич сподели, че това значи да застрашим нашия европейски път, европейската интеграция “, разяснява Дачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР