Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок харчи по

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок харчи по
Коментари Харесай

Билд разкри сумата, която Бербок харчи за гримьор

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок харчи по 8925 евро с Данък добавена стойност на работен ден за услугите на гримьор , съобщи  " Билд ".

Вестникът се базира на питане от партията " Алтернатива за Германия " до представителя на немския канцлер Олаф Шолц.

Общо през 2022 година министърът е похарчил 136 500 евро от държавния бюджет за персонални разноски. Това е повече от всеки различен член на държавното управление, твърди изданието. Освен това сумата е към половината от всички държавни разноски за гримьори, прецизира " Морген пост ".

Според " Фокус " гримьорът на Бербока я съпровожда при телевизионни изяви и фотосесии .

От януари до юни 2023 година немското федерално държавно управление е похарчило 452 000 евро " за фризьори, гримьори, козметици и фотографи във федералните министерства ", написа " Билд ". За цялата предходна година кабинетът е похарчил 1,5 млн. евро за тези услуги - с 80% повече от миналата година и три пъти повече отпреди 10 години, разяснява " Фокус ".

Асоциацията на немските данъкоплатци разкритикува високите разноски на федералното държавно управление за стилисти, фотографи и други услуги. Германското външно министерство не разяснява разноските.
 Бербок: Докладите за доставки на оръжие за Русия са тревожни
Бербок: Докладите за доставки на оръжие за Русия са тревожни

Всяка страна, която изпраща оръжие на Русия, способства за продължаването на спора и нарушава интернационалното право

Германското държавно управление съгласува разноските си с Бундестага. Проектът за федерален бюджет се предлага от финансовото министерство на страната, след което се утвърждава от държавното управление. След това документът би трябвало да бъде утвърден от Бундестага. Тази година той възлиза на 476,2 милиарда евро .

" Алтернатива за Германия " (AdG) има 78 депутата от 736 локалния Бундестага.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР