Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина (БиХ) Елмедин

...
Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина (БиХ) Елмедин
Коментари Харесай

Сараево: Значително по-близо сме до членство в ЕС

Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина (БиХ) Елмедин Конакович съобщи, че страната е доста по-близо до участие в Европейски Съюз, изключително що се отнася до хармонизирането на визовата политика с блока, което е неотложно от Споразумението за стабилизиране и асоцииране, заяви „ Сараево таймс “.

Конакович съобщи, че ръководената от него институция е съумяла да посети няколко пъти всички значими адреси през последните 12 месеца, с цел да върне страната " на масата, на която се вземат решенията за нас, и да предотврати всякаква дезинформация на разнообразни центрове на ползи ".

На годишната конференция Конакович съобщи, че за 12 месеца са осъществени 11 публични визити на външни министри в БиХ и че са извършени над 130 срещи с високопоставени задгранични чиновници.

Конакович съобщи, че Обединените арабски емирства, Иран и Аржентина са отменили визите на жителите на БиХ.

Висшият посланик добави, че е изключително горделив от сполучливата евакуация на жители на БиХ от Газа, която даже някои огромни международни сили не са съумели да създадат, както и че е почнала процедура за евакуация на четири фамилии от Судан.

Той сподели на сръбските управляващи, че дейностите им ги водят до интернационална изолираност поради случаи като задържането на артиста Феджа Щукан и певицата Селма Байрами. Главата на босненската дипломация съобщи, че страната няма да отвърне на удара със същата мярка, тъй като зачита свободата на словото на всеки.

Конакович заяви, че през идващия интервал възнамерява да посети Дания, Нидерландия и Германия, които показаха песимизъм по отношение на участието на БиХ в Европейски Съюз, с цел да им показа нова информация за процесите в нашата страна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР