Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов назначи финансиста от Има

...
Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов назначи финансиста от Има
Коментари Харесай

Агенция Пътна инфраструктура с нов председател

Министърът на районното развиване Гроздан Караджов назначи финансиста от „ ИТН “ (ИТН) Тодор Василев за ръководител на управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Това заяви Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в четвъртък.

Василев поема поста от инж. Ивайло Денчев, който го заемаше краткотрайно и ще остане в управителния съвет на организацията. Третият член на съвета остава инж. Веселин Пейков.

Василев е следващият началник на организацията в последните няколко месеца. През юли тогавашната служебна министърка на благоустройството Виолета Комитова, който единствено два месеца по-рано беше застанал на поста след освобождението на предшественика си Георги Терзийски.

В последните месеци АПИ стана обект на засилен обществен интерес поради нередности към подписаните от нея контракти. През юли тогавашният длъжностен министър на финансите Асен Василев заяви, че АПИ е, за които не е имала средства.

По-късно стана ясно, че от организацията са превеждали предплатено пари към сдружението „ Автомагистрали “ за градежи и поправки на пътища, част от които не са били направени. Най-сериозна се оказа обстановката със средствата за градежа на автомагистрала „ Хемус “, поради която през есента Министерство на вътрешните работи стартира и организира серия полицейски акции в държавните дружеста. Според службите са били подписани, до които са стигали огромни суми, без да е осъществена действителна строителна активност.

Това от своя страна докара до конфликт както сред политическите сили, по този начин и сред.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР