Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин насърчи съюзниците, които

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин насърчи съюзниците, които
Коментари Харесай

Лойд Остин настоя да бъдат дарени още системи Patriot на Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин насърчи съдружниците, които разполагат с ракетни системи Patriot, да ги дарят на Украйна, заяви Си Ен Ен.

„ Има страни, които разполагат с Patriot, и това, което вършим, е да продължим да ангажираме тези страни “, съобщи Остин по време на чуване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите.

„ Разговарях с водачите на няколко страни... аз самият тук през последните две седмици, като ги насърчих да се откажат от повече качества или да дават повече качества “, сподели той, без да посочва съответните съдружници.

Редица страни от Европейския съюз разполагат с модерните системи, в това число Испания, Гърция, Германия, Нидерландия, Полша и Швеция.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред членовете на НАТО по-рано този месец, че страната му се нуждае от най-малко седем спомагателни системи за противовъздушна защита Patriot или други високотехнологични системи за противопоставяне на съветските въздушни удари, като ги прикани да усилят военната си помощ за Киев. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР