Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви в сряда,

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви в сряда,
Коментари Харесай

Галант обяви: Израел ликвидира част от командирите на Хизбула в Ливан

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант съобщи в сряда, че израелските сили са умъртвили половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан, като израелските отбранителни сили са направили огромна вълна от удари против десетки обекти, принадлежащи на терористичната формация, написа Times of Israel, представен от

" Половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан са отстранени... а другата половина се крият и изоставят Южен Ливан на интервенциите на Израелската Армия ", сподели Галант, откакто организира оценка в щаба на Северното командване в Сафед с началника на командването генерал-майор Ори Гордин и други висши офицери.

Той сподели, че главната цел на Израел на север е да върне десетки хиляди израелци, разселени от ежедневните офанзиви на " Хизбула ", по домовете им.

" Ние се занимаваме с редица други възможности, с цел да решим този въпрос и идният интервал ще бъде решителен в това отношение ", сподели Галант.

Израелската войска заяви, че към 40 цели на " Хизбула " в град Айта аш-Шаб са били изумени единствено за няколко минути от бойни самолети и артилерийски обстрел.

Вълната от удари пристигна часове откакто терористичната група изстреля противотанкови ракети по общественост в Северен Израел.

Военните споделиха, че задачите включват хранилища за оръжие и други активи, принадлежащи на " Хизбула ", и упрекнаха, че Айта аш-Шаб е била употребена от групата за гнет и че разполага десетки свои обекти в региона.

В изказване израелската войска сподели, че ударите са " част от напъните за заличаване на инфраструктурата на организацията в граничната зона ", а не отговор на някаква съответна офанзива.

Преди ударите военните издадоха извънредно изказване, в което оповестиха, че са почнали да нападат цели на " Хизбула " в Южен Ливан. На фона на продължаващата война военните нормално афишират удари в Ливан едвам след приключването им. В известието се показва, че ударите са били в доста по-голям мащаб от нормално.

Часове преди вълната от удари " Хизбула " изстреля няколко противотанкови управляеми ракети по северната общественост на Авивим, поразявайки две къщи и предизвиквайки пожар.

Регионалният съвет на Мером ХаГалил, който има пълномощия над Авивим, съобщи, че ракетите не са предизвикали пострадвания.

" Хизбула " пое отговорност за офанзивата в изказване, като сподели, че е " ориентирана към постройка в Авивим, в която са участвали " противников бойци ".

Ракетната офанзива против Авивим пристигна след вълна от удари на израелските военновъздушни сили през нощта против позиции на " Хизбула " в Ливан.

Ударите през нощта са били ориентирани против ракетна установка в град Тайр Харфа, откакто тя беше употребена при нахлуване против северната общественост на Шомера във вторник вечерта, сподели израелската войска.

Допълнителни цели включват инфраструктура на " Хизбула " в Маркаба, постройка в Айта аш-Шаб и бдителен пункт в Марвахин.

Войските също обстрелваха региони покрай Чихине и Кфарчуба с артилерия, с цел да " отстранен заканите ", прибавиха военните.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР