Министърът на отбраната на Чад Дауд Яя Брахим заяви, че

...
Министърът на отбраната на Чад Дауд Яя Брахим заяви, че
Коментари Харесай

Чад няма да влиза в Нигер, но е възможна интервенция на съседи

Министърът на защитата на Чад Дауд Яя Брахим съобщи, че страната няма да се намесва с военни средства в прилежащ Нигер. " Хората на Нигер би трябвало да преценяват сериозността на обстановката и сами да вземат решение. Чад в никакъв случай няма да се намеси с военни средства ", сподели Брахим и разясни, че Чад е за решение на казуса посредством разговор. 
В същото време страните от Западна Африка създадоха проект за въоръжена интервенция против преврата в Нигер. Военна намеса ще бъде осъществена при изискване, че завзелите със мощ властта бунтовници не възстановят конституционния ред и не освободят законно определения президент на страната Мохамед Базум.
Комисарят на Икономическата общественост на западноафриканските страни Абдел-Фатау Муса сподели, че няма да бъдат разкрити детайлности за вероятната интервенция. Но на срещата на водачите в Абуджа (Нигерия) е създаден проект за военна намеса, в случай че такава се окаже нужна.
Франция няма да изтегли войските си от Нигер и ще резервира военното си наличие в страната по силата на пет съглашения за военно съдействие. " Париж напомня, че правната рамка за нейното съдействие с Нигер в региона на защитата се основава на съглашения, подписани с законните управляващи на Нигер ", съобщи френското външно министерство. - " Това са единствените контракти, които Франция и цялата интернационална общественост признават. " >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР