Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди двамата

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди двамата
Коментари Харесай

Деца за пример: Наградиха ученици от Тервел, намерили и върнали огромна сума пари

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди двамата първокласници от Тервел . Преди няколко дни децата намерили огромна сума пари и я предали в полицията. 

Михал Михалев и Ефе Сабит от учебно заведение „ Йордан Йовков “ получиха грамоти на МОН и таблети, с които да употребяват дейно ресурсите на Дигиталната раница.

„ Гордост е, че тези деца са освен положителни възпитаници, само че и положителни хора. Именно положителното стои в основата на човешките връзки и това би трябвало да възпитаваме в българското учебно заведение – децата да мислят за другите, да демонстрират емпатия и грижа към обществото “, сподели министърът. Той поздрави тяхната класна ръководителка Денка Костова и родителите им за възпитанието, което са им дали и обърна внимание, че сумата е била открита, когато децата са се прибирали от библиотеката.

„ Образованието се случва в класната стая, само че неговите проявления се виждат отвън нея ”, акцентира проф. Цоков. По думите му добротата в характера е и главен детайл на социално-емоционалната просветеност. Той изясни, че за него е било доста значимо да бъде на място в учебното заведение точно, с цел да се разпространява и насърчи положителната постъпка.

Министър Цоков беседва и с шефа на учебното заведение Атанас Недялков и част от педагогическия колектив за проблемите и самодейностите на учебното заведение.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР