Министърът на културата Боил Банов коментира, че министър го е

...
Министърът на културата Боил Банов коментира, че министър го е
Коментари Харесай

Боил Банов: Борисов ме е назначил като министър, а не Вежди Рашидов

Министърът на културата Боил Банов разяснява, че министър го е направил министър председателят Бойко Борисов, а не ръководителят на парламентарната Комисия по просвета Вежди Рашидов. Това сподели той в ефира на бТВ, след коментара на Рашидов, че той е направил Банов министър.

" Започнах насреща всеобщо да качвам моите онлайн срещи, единствено че трябваше да се съобразя дали и насреща имат желанието. Изтеглил съм текстове в измененията на Закона за радиото и малкия екран, тъй като десетки хора се оповестиха срещу прекомерно дългите мандати на генералните шефове на медиите. Аз чувам публичното мнение ", разяснява Банов за онлайн срещата с шефа на БНР Андон Балтаков.

" Не планираме и не обмисляме затварянето на театрите, оперите и кино салоните. Местата са предпазени за феновете. По-скоро в този момент измененията идват след болен личен състав, механически лица. Народният спектакъл самичък реши да затвори порти, ние сме ги оставили сами да преценяват. Ние сме обезпечили възнаграждението им ", сподели още Банов.

" Сериозно помогнахме на самостоятелния бранш, тъй като програмата, която се преглежда дава опция. В региона на културата е помогнато на всички и то съществено, а и освен за възобновяване, само че и за реализацията. Културата е предпазена почтено, в това число и с интернационалната реализация. Въпросът е да създадем крачка към бъдещето и когато пандемията отмине да сме в подготвеност. Ще има пари за взаимни европейски планове, както и цифровизация. 28 млн. лева се дава в допълнение за просвета, а настрана 25 млн. лева ще се дадат единствено за киното ", изясни министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР