Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък след

...
Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък след
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити Ариел Хенри се оттегля на фона на криза с банди

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка в четвъртък след по-малко от три години ръководство на карибската страна, до момента в който временен съвет поема ръководството в лицето на рецесия в сигурността, подхранвана от банди.

„ Благодаря на всички, които имаха смелостта да се изправят пред сходни провокации с мен “, написа Хенри в писмото си за овакантяване, което е с дата сряда, само че е оповестено в четвъртък сутринта.

„ Съчувствам със загубите и страданията, претърпени от нашите сънародници през този интервал “, добави той в писмото, адресирано до неговия кабинет.

Министърът на финансите на Анри, Мишел Патрик Боаверт, ще служи като краткотраен министър-председател, до момента в който преходният съвет, който постави клетва в Националния замък в Порт-о-Пренс в четвъртък сутринта, стартира работа.

Съветът, подсилен от Съединените щати и карибските страни, се чака да назначи министър-председател и да свика Хаити първи избори от 2016 година Органът се състои от девет членове от ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР