Миналата година се проведе годишен конгрес на учени историци и

...
Миналата година се проведе годишен конгрес на учени историци и
Коментари Харесай

Артефакт на 30 000 години, изобразяващ астроном с телескоп

Миналата година се организира годишен конгрес на учени историци и археолози от Боливия, Мексико, Перу, Чили, Парагвай, Уругвай и Бразилия. Повече от 1500 откриватели се събраха в перуанската столица, където в продължение на няколко дни се обсъждаха най-противоречивите мистерии в историята.По този метод отношението към камъните на Ика беше преразгледано. По-рано считан за римейк, в този момент някои артефакти са приети за достоверни. Енрике Раул Моралес от Парагвай организира изследване, което продължи повече от 7 години. Той обикаля цяла Америка в търсене на най-древните мостри на камъни от Ика. Той съумя да класифицира артефактите и да потвърди разликите сред репликите и същинските камъни.Тези, които имат вяра, че камъните от Ика са същински, нормално цитират локалните митове и творби на изкуството, които изобразяват камъните като доказателство за тяхната достоверност.Тези хора показват приликата сред камъните и античните перуански знаци в творби на изкуството. Освен това някои настояват, че камъните може да са били излъчени от генерации, което в последна сметка е довело до откриването им през двадесети век.Въпреки че множеството учени не имат вяра, че камъните от Ика са същински, има учени и откриватели, които имат вяра в тяхната достоверност. Те включват откриватели като Ерих декор Деникен и писателят откривател Дейвид Хатчър Чайлдрес, които цитират локални митове, творби на изкуството и знаци, с цел да поддържат изказванието си, че камъните са същински артефакти. Освен това някои самостоятелни откриватели, като Гари Еванс, настояват, че камъните е доста допустимо да са същински.
Изображенията са нанесени върху камъните благодарение на гравиране. Изключително мъчно е да се разграничи с невъоръжено око същински камък от имитация. Но под микроскоп можете да видите разликата.На артефакти, основани от незнайна цивилизация преди 16-30 хиляди години, даже при огромно нарастване не се виждат пукнатини и грапавини, които се образуват по време на ръчно гравиране. Това ни разрешава да заключим, че изображенията върху камъните са основани благодарение на особено съоръжение, а не ръчно, както се смяташе до момента.Важен фактор е дълбочината на нанесената гравюра. На репликите дълбочината е друга от действителните артефакти,което още един път акцентира обстоятелството на обработка с високотехнологичен инструмент.Заинтригувани от резултатите от проучването на Енрике Раул Моралес, учените вземат решение да тестват камъка, който се намира в музея на Държавния университет на Перу.Камъкът беше оценен,като дълбочината на нанесеното изображение под микроскоп не бяха разкрити пукнатини,неавтентична дълбочина и следи от операция.

 Ика камък, изобразяващ мъж с телескоп.
Ика камък, изобразяващ мъж с телескоп.Най-трудният въпрос е датирането на камъните. Учените упорстват, че същинските камъни от Ика са на възраст сред 16 000 и 30 000 години. И тук пораждат доста въпроси. Кой е могъл да сътвори тези артефакти в тези далечни времена?Например този камък от университета изобразява човек, който следи рухването на небесно тяло през телескоп. Ако вземем поради обстоятелството, че античните камъни са на повече от 16 хиляди години, а може би даже на 30 хиляди години, тогава става изцяло неразбираемо кой е обитавал тези земи в тези дни?Тези хора са имали изключителни познания и техническо съоръжение с цел да основат и употребявате телескоп,Това значи, че предходната цивилизация е била доста по-напреднала, в сравнение с нормално се счита.Възрастта е доказана от ботаници, които са изследвали този артефакт. На него е изобразено растение, което е изчезнало от Земята преди към 15 хиляди години.Тока изрично потвърждава възраста на камъка от ИкаВъз основа на всички получени данни можем да заключим, че историята на човечеството е доста по-интересна, в сравнение с считат университетските учени. И е прелестно, че камъните Ика бяха оправдани на този конгрес.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР