Минаха повече от пет месеца, откакто община Варна развали договора

...
Минаха повече от пет месеца, откакто община Варна развали договора
Коментари Харесай

Само в Петел: Пет месеца по-късно мизерията в погребите във Варна е абсолютно същата! Какво стана с обещанията на общината?

Минаха повече от пет месеца, откогато община Варна скапе контракта с читалище „ Стара Варна “ за ръководство на погребите, в които в миналото се намираше фамозния варненски рок клуб „ Бонкърс “. Мястото сега се стопанисва от локалната власт, само че мизерията там е безусловно същата. Може даже да се каже, че камарата отпадък, оставена от бездомници, наркомани и скитници, е още по-голяма.

Защитното оборудване, каквото е някогашния рок клуб по статут, беше върнато на общината по нейно предпочитание през месец май, откакто пет години затъвам в цялостна занемареност. С решение на общинския съвет беше негоден неосъществения контракт, по силата на който погребите трябваше да бъдат превърнати в културен център и концертна зала. За сметка на това, в естетика с купата Европейска младежка столица, потъналото в нечистотия пространство трябваше да стане нов скейт парк с покрита и закрита част.

Преди седмица в изявление за Дарик, Биляна Раева - представител на община Варна в УС на Сдружението „ Варна – ЕМС 2017 ”, съобщи, че погребите се възвръщат. От думите ѝ излиза наяве, че предназначението им ще е друго – да служат за репетиционна и концертна зала на млади музиканти.



За страдание, в думите на Биляна Раева няма нищо правилно. На мястото царува все същата бедност, общината за пет месеца не е намерила метод нито да провежда разчистването на камарите отпадъци, нито даже ограждането и обезопасяването на мястото.

Няма да е пресилено да кажем, че в случай че погребите бяха частен парцел в тази част на Варна, на притежателите им щяха да бъдат наложени фантастични санкции за цялостната занемареност. Естествено, общината няма да се глоби сама, държавните институции пък услужливо ще се създадат на разсеяни за положението на мястото, както са го правили години наред.

Тук може би би трябвало да отворим скоба и да прибавим, че за обезпечаване бъдещето на погребите се чака общината да ги отдаде на нов собственик. За да се случи това обаче би трябвало решение на общинския съвет. Предложението за сходно предписание по принцип пък първо би трябвало да бъде разисквано в комисията „ Собственост и стопанство “, която за последно е заседавала преди повече от три месеца. Явно, собствеността на община Варна отлично се ръководи отлично и на автопилот, без интервенция от страна на избраниците на жителите.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР