Милица Зикатанова от винарска изба Вила Мелник“ стана Дама-Фермер на

...
Милица Зикатанова от винарска изба Вила Мелник“ стана Дама-Фермер на
Коментари Харесай

История на успеха! Милица Зикатанова от винарска изба „Вила Мелник“ в санданското с. Хърсово стана Дама-Фермер на 2024 година

Милица Зикатанова от винарска маза „ Вила Мелник “ стана Дама-Фермер на 2024 година. Тя сграбчи огромната премия на дебютното издание на AGRI SUMMIT & AWARDS 2024 „ Семената на триумфа “. Зикатанова получи секторното отличие „ Лозаро-овощар “, както и специфичната премия „ Млад фермер на 2024 “.
Милица и фамилията и са притежатели на винарна в санданското село Хърсово.

Баща и Никола Зикатанов, е роден в село Капатово, близо до винарната, в семейство с над двестагодишна документирана история в лозарството и винарството. Втората, по-мъдра част от живота си, Никола взема решение да посвети на възраждането на фамилната традиция и дружно със брачната половинка си Любка основават лозе и винарна. Засаждат локални и задгранични сортове със съзнанието и упоритостта, че ще върнат славата на мелнишкото вино и ще станат парченце от Възраждането на региона.

" Държим в ръцете си ключа за качествено вино – хубаво лозе – с деликатно селекциониран сортов състав, добре поддържано, обгрижвано, обилно.

Ние имаме вяра в капацитета на локалните сортове, вършим смели купажи с редки български и интернационалните сортове и непрестанно опитвам. Търсим образа на Мелник във всяко от нашите виновност. През 2013г. открихме нашата винарна – съвременно оборудвана, с безрезервен и висококвалифициран екип. Още с построяването на винарната необятно отворихме вратите и за всички, които обичат виното и желаят да съпреживеят основаването му ",.казват стопаните на винарната.

През 2015, след многогодишно образование и работа в чужбина, към фамилния бизнес се причисли и Милица, с цел да даде своя принос в основаването на модерната легенда за Мелник и да стане притежател на наградата " Дама-фермер- 2024г.

Петя Колева.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР