Милинките са една от традиционните закуски, които никога не омръзват. Ако

...
Милинките са една от традиционните закуски, които никога не омръзват. Ако
Коментари Харесай

Тайната на вкусните милинки!

Милинките са една от обичайните закуски, които в никакъв случай не омръзват.  " Ако още малко се забавите, няма да остане нищо за вас, толкоз са неустоими тези милинки "

Необходими артикули:

- брашно - 2 ч.ч.

- прясно мляко - 1 ч.ч. топло

- сол  - 1 ч.л.

- захар - 1 ч.л.

- масло - 1 с.л.

- прясна квас - 10 г

За овалване на топчетата:

- масло - 3 с.л. разтопено

За поръсване:

- сирене - 200 г натрошено

Заливка:

- яйца - 1 бр.

- сирене - 50 г натрошено

- царевично брашно  - 2 с.л.

- прясно мляко - 3 с.л.

Затоплете млякото и разтопете маслото поотделно. 

В купа пресейте брашното, прибавете солта и разбъркайте сухата примес. В чаша прибавете прясната мая и захарта, прибавете 3 с.л. от затопленото мляко и ги разтворете. Сипете разтворената квас в единия ъгъл на купата с брашно и разбъркайте на кашичка, поставете купата на топло за 10 минути да се задейства маята. 

След това прибавете 1 с.л. от разтопеното масло и останалото прясно мляко при непрестанно бъркане до момента в който може, а след това с ръце оформете доста меко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете на топло (за задачата употребявам фурната загрята на 50 градуса), там шупва съвсем тройно за 30 минути. 

Намаслете тава с незалепващо покритие с диаметър – 24 см. Започнете да късате и оформяте топчета колкото огромен орех от втасалото тесто. Овалвайте топчетата в разтопеното масло и ги подреждайте в тавата едно до друго, от средата в кръг докъдето стигне тестото. Поръсете с натрошеното сирене и включете фурната на 180 градуса. 

Отделно разбийте яйцето с вилица, прибавете прясното мляко, натрошеното сирене и царевичното брашно, разбъркайте на кашичка и залейте милинките със сместа. 

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за към 40 минути. 

Чудни и бързи милинки с необикновен усет на масло!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР