Microsoft промени мерните единици за скоростта на оперативната памет в

...
Microsoft промени мерните единици за скоростта на оперативната памет в
Коментари Харесай

Windows 11 ще показва скоростта на RAM паметта в MT/s вместо в MHz в „Диспечера на задачите“

Microsoft промени мерните единици за скоростта на оперативната памет в „ Диспечера на дилемите “ на операционната си система Windows 11. Преди това скоростта се показваше в мегахерци (MHz), а в този момент ще се демонстрира в мегатрансфери в секунда (MT/s).

В предишното скоростта на транспорт на данни на компютърната памет се популяризираше с метриката MHz (мегахерц). MHz демонстрира какъв брой милиона цикъла в секунда може да извърши модулът на паметта. Като в тази ситуация всеки цикъл е деяние, осъществявано върху модула на паметта, като да вземем за пример запазване и добиване на данни.

Например памет, работеща на 3200 MHz може да извърши 3,2 милиарда цикъла в секунда спрямо памет, работеща на 2400 MHz, която може да извърши единствено 2,4 милиарда цикъла в секунда. Новите технологии обаче разрешиха на DDR паметта да усили скоростта на предаване на данни, без да се усилва тактовата периодичност (MHz).

Това на процедура прави остарелия метод за премерване на паметта по-малко прецизен.

Windows 11 Beta build 22635.3570 демонстрира MT/s в диспечера на дилемите.

Оттогава фирмите и операционните системи минаха към метрика за продуктивност, наречена MT/s (мегатрансфери в секунда) – броят на прехвърлянията на данни в милиони за секунда. Както за пръв път беше видяно от Windows откривателя PhantomOcean3, Microsoft към този момент тества проявлението на MT/s вместо MHz в раздела за продуктивност в диспечера на дилемите на Windows 11.

В момента новата метрика се популяризира в предварителните версии на Windows 11 Beta като част от версия 22635.3570. Ако обаче желаете да тествате тази функционалност в този момент, можете да употребявате ViVeTool, с цел да я активирате, като извършите следните стъпки:

Изтеглете ViVeTool и го разархивирайте в директория. Отворете команден ред и влезте в досието, в която сте разархивирали ViVeTool. Въведете vivetool /enable /id:38476224,48380607 и натиснете Enter. Ако към момента скоростта на RAM паметта не се демонстрира MT/s, може да се наложи да рестартирате компютъра си.

Добре е да знаете, че включването на сходни функционалности благодарение на ViVeTool може да докара до неустойчивост на вашето устройство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР