Microsoft похарчи милиарди долари за търсачката Bing, която никой не

...
Microsoft похарчи милиарди долари за търсачката Bing, която никой не
Коментари Харесай

Google мисли, че е иноватор, но всъщност е имитатор

Microsoft похарчи милиарди долари за търсачката Bing, която никой не употребява и не би желал да употребява. Сега вложи още милиарди в оборудването ѝ с чатбот технологията ChatGPT. Резултатът -, който генерирани абзаци от неистини, вместо връзки към уеб страници.

Разчита ли в действителност компанията, че хората ще сменят Гугъл с Bing? Или че ще спрат да търсят " Гугъл " в Bing търсачката?

Ходът на Microsoft е понятен - компанията пробва всичко, с цел да наложи Bing, само че не успвя. По-трудно за схващане е за какво Гугъл копира Microsoft с проект да във всичките си услуги, написа журналистът Кори Докторов* за The Atlantic.

За да си разбираем за какво, да разгледаме историята на компанията - в нея не липсват лекомислени ходове.

През 2010 година Гугъл ненадейно се отдръпва от Китай - след локална хакерска офанзива против Gmail, която се оказва прекомерно неприятна за компанията. В продължение на четири години софтуерният колос е в съдействие с Китайската комунистическа партия - като задачата е да се цензурират резултати от търсенето в търсачката. Накрая Гугъл става очевидец на брутална офанзива над инфраструктурата си, а съмнението е, че всичко се е случило със единодушието на държавното управление на комунистическата страна.

Може ли да не се стига до там? Вероятно, изключително в случай че Гугъл се беше поучил от фиаското на Yahoo.

Yahoo стъпва в Китай през 1998 година, Гугъл таман е учреден.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР